Home
  • Stichting Zorg voor Nepal: Iedereen recht op basiszorg

Zorg voor Nepal

Nieuwjaarsduik en kilometers wandelen voor verbeteren van zorg in Nepal! Sponsor actie van Myrthe en Iris voor Stichting Zorg voor Nepal!

27-12-21Even voorstellen: Wij zijn Myrthe en Iris en zijn collega’s van bestuurslid Konstantin. Zo lang dat wij hem kennen, zet hij zich samen met zijn vrouw en alle bestuursleden in voor de gezondheidspost in Dhadagaun en wij vonden het tijd om wat terug te doen. Dat doen we middels een sponsor actie. Vanaf 1 januari tot 31 januari 31 zullen wij zoveel mogelijk kilometers wandelen om geld op te halen voor Stichting Zorg voor Nepal.

Het doel is verbeteren van de moeder en kindzorg en het aanschaffen van een ambulance.
HELP ONS- door 1) ons instagram account te delen samenzorgenvoornepal. Bij 100 volgers doen wij een nieuwjaarsduik. Het aantal is op 26 december gelukt! 2) ons te sponsoren en/of een donatie te doen via de link in onze bio op instagram. Wil je ons sponsoren? Stuur ons op instagram @Myrthieeek en @irisstroetenga een berichtje met hoeveel geld je wilt sponsoren per hoeveel kilometers, onze dank is oneindig!

Community Health Centre Dhadagaun

De belangrijkste activiteiten van het centrum zijn:
1. Het bieden van basisgezondheidszorg (o.a. behandelen infectieziekten met antibiotica, wonden behandelen en het hechten van wonden).

2. Het bieden van gezondheidsvoorlichting op de lokale school en in een wekelijkse groepsbijeenkomst voor vrouwen. Dit is met name gericht op hygiëne/voorkomen infectieziekten, gezonde voeding en moeder- en kindzorg.

3. Het organiseren van medisch-specialistische gezondheidskampen, waarbij patiënten gratis specialistische hulp kunnen ontvangen.

4. Het verstrekken van hulpmiddelen om ziekten te voorkomen (zoals toiletten).

 Zorg voor Nepal  // Welkom bij Zorg voor Nepal

Contact


Stichting Zorg voor Nepal
info@zorgvoornepal.nl

Kvk-nummer: 6346 5779

RSIN: 855248300

NL52RABO0304961493